Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
U prezentacijskoj dvorani Kulturnog centra u Otavicama, u utorak 21. veljače održana je Početna konferencija projekta „Zaželi sretniju starost – Općina Ružić – faza 3“.
Projekt su predstavili općinski načelnik Dalibor Durdov i voditeljica projekta, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ružić Katarina Drezga.

U svom obraćanju Durdov je istaknuo brojne pozitivne plodove projekta, kako za krajnje korisnike tako i za zaposlene osobe kroz povećanje dohotka, edukaciju i osjećaja veće vrijednost preko angažmana na projektu. Kao glavni problem u provedbi projekta naveo je njegov diskontinutet, odnosno činjenicu da dugi vremenski period između pojedinih faza projekta krajnji korisnici ostaju bez skrbi. Dodao je kako tu situaciju ipak ublažavaju žene zaposlene u projektu koje i u tom peridou ostaju u kontaktu sa svojim korisnicima i po potrebi ih obilaze iako za to nisu plaćene.

Voditeljica projekta, Katarina Drezga upoznala je nazočne s tehničkim i financijskim detaljima projekta. Treća faza projekta traje 8 mjeseci, od čega se na rad zaposlenih osoba odnosi 6 mjeseci – od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine, a ostatak na administraciju projekta. Projekt je vrijedan 131.130,13 eura, odnosno 988.000,00 kuna. Na projektu je zaposleno 20 žena iz ciljanih skupina koje će skrbiti o 120 krajnjih korisnika – osoba starijih od 60 godina, odnosno osoba u nepovoljnom položaju.

Uz žene zaposlene u projektu, konferenciji su nazočili predstavnici partnerskih organizacija – Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Drniš i Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područnog ureda Drniš, zatim predstavnici Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, predstavnici susjedne Općine Unešić, predstavnici medija, vjerskog života i drugi.