Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr

Kulturna manifestacija Noć muzeja, koja ja proteklih godina postigla vrlo veliku popularnost i u kojoj su stotine tisuća ljudi posjetile cjelonoćno otvorene muzeje i druge kulturne objekte, ove godine održat će se i na prostoru naše općine. Općina Ružić, odnosno Meštrovićeve Otavice, bit će zasigurno najmanje mjesto koje će prigodnim kulturnim programom sudjelovati u Noći muzeja 2011. u petak 28. siječnja 2011.
Muzeji Ivana Meštrovića, u suradnji sa Gradskim muzejem Drniš, Općinom Ružić i Etno udrugom Petrovo polje, ove Noći muzeja predstavit će kulturno turistički projekt U Meštrovićevom rodnom kraju kojim se obilježavaju Meštrovićevi lokaliteti u njegovu zavičaju, značajni za poznavanje njegova djetinjstva, umjetničkog stvaralaštva i graditeljskih ostvarenja u Petrovu polju.
Rezultat ovoga oprojekta su tiskani vodič i interpretacijske ploče postavljene na 6 lokacija koje će se ovom prigodom obići šetnjom pod svjetlom ferala, uz vodstvo kustosa, autora vodiča i poznavatelja Meštrovićeve baštine u Petrovu polju, sa završetkom obilaska u Crkvi Presvetog Otkupitelja (grobnica obitelji Meštrović) gdje će se predstaviti vodič U Meštrovićevom rodnom kraju.
Prigodni domjenak na kojem će posluživati autohtoni proizvodi kao i folklorno-zabavni program bit će priređen u memorijalno-sakralnome kompleksu Crkve Presvetog Otkupitelja.

Program manifestacije U Meštrovićevom rodnom kraju pod svjetlom ferala:

- 17.00: Banovača (Otavice) - obilazak novopostavljenih interpretacijskih ploča uz stručno vodstvo kustosa Muzeja Ivana Meštrovića.
- 18.00: Crkva Presvetog Otkupitelja - predstavljanje vodiča U Meštrovićevom rodnom kraju, te prigodan program u izvedbi folklornog ansambla Etno udruge Petrovo polje.
- 20.00: Obilazak zbirke djela Ivana Meštrovića u Gradskom muzeju Drniš uz stručno vodstvo kustosa.

Crkva Presvetog Otkupitelja – Mauzolej Ivana Meštrovića bit će otvorena od 18.00 do 01.00 sati, odnosno dok god bude interesa, a ulaz je besplatan.
Za sve zainteresirane posjetitelje bit će organizirana i posebna autobusna linija Drniš-Otavice-Drniš.