Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
U Utorak, 15. ožujka Općinu Ružić posjetio je državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva Karlo Gjurašić. U sklopu posjeta Gjurašić je otvorio i planinsku cestu prema zaseoku Doci u Mirlović Polju u dužini od 1600 metara čiju je izgradnju, kao i modernizaciju drugih nerazvrstanih cesta na području Općine Ružić, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sufinanciralo sa 300.000 kn.

Ovaj, za stanovnike ovog dijela naše općine povijesni dan, mještani tog planinskog zaseoka sa svojim prijateljima iz KUD-a "Sveti Ilija Kljaci" proslavili su pjesmom i veseljem, državni tajniku je obećao i dalje pomagati ovaj desetljećima zapostavljani kraj. Da je riječ o iznimnom poduhvatu, kojeg su dijelom financirali i sami mještani, možete se uvjeriti u foto-galeriji gdje smo postavili i fotografije tog puta snimljene prije početka radova u jesen 2009. godine.

Državnog tajnika, kojem su se pridružili dožupan Šibensko-kninske županije Zoran Smolić, direktor komunalnog poduzeća Rad Drniš Davor Jakelić, te načelnici susjednih općina Unešić i Promina, Branko Dželalija i Paul Cota, domaćini, načelnik Josip Sučić i predsjednik Općinskog vijeća Milan Buzov, potom su poveli su u obilazak po općinskim naseljima. Između ostalog obišli su društveni dom u Kljacima koji bi ove godine konačno trebao biti obnovljen i stavljen u funkciju vatrogasnog doma i drugih društveno korisnih namjena.

Domaćini su Gjurašića izvijestili i o stanju vodoopskrbnog sustava na području općine, posebice ističući loše stanje vodovodne mreže u naselju Kljaci, koja će do kraja ove godine biti u potpunosti sanirana. Riječ je o investiciji od 1.200.000 kuna koje će osigurati Hrvatske vode i Općina Ružić. Također je u tijeku i izrada projektne dokumentacije za vodovod za Gornji Moseć i za gornje zaseoke Mirlović polja. Idejni projekt je završen, a u tijeku je izrada glavnog projekta.

Državni tajnik ostao je posebno zatečen katastrofalnim stanjem u kojem se nalazi niskonaponska električna mreža dijelu Mirlović Polja, Gornjem Moseću te posebice u Kljacima kao i samom činjenicom da do dana današnjega nije izvršena njezina rekonstrukcija. Domaćini su mu kazali kako, unatoč naporima općinske vlasti, HEP niti u 2011. godini nije predvidio rekonstrukciju niti jedne trafostanice u tom naselju, kao niti bilo koje drugom općinskom naselju.

Državni tajnik obećao je izvijestiti ministra i potpredsjednika vlade o tom slučaju, kao i osobno se zauzeti da se to ispravi.
Nakon obilaska za goste su prigodni program i domjenak u zgradi osnovne škole u Kljacima upriličili članovi KUD-a "Sveti Ilija Kljaci".