Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Djelatnici poduzeća Pectus iz Perkovića i Filips iz Vodica ovih dana privode kraju zemljane radove odnosno postavljanje betonskih stupova nove niskonaponske mreže trafostanice Kljaci 4 u istoimenom naselju. Time je konačno započelo desetljećima odgađano rješavanje infrastrukturno najzapostavljenijeg naselja Općine Ružić, pa bi niskonaponske prilike, kao i sustav javne rasvjete u gornjim Kljacima do jeseni trebao biti na razini vremena u kojem živimo.

Inače, ljeto 2011. u Kljacima bi trebalo biti živo i zanimljivo. Uz radove na rekonstrukciji niskonaponske mreže, za koji dan bi u Kljake trebali stići i strojevi splitskog Cestara, koji je na natječaju Hrvatskih voda dobio posao rekonstrukcije cjevovoda čime će započeti sanacija druge rak-rane ovoga naselja – vodovodne mreže. Naime, Hrvatske vode ove će godine uložiti cca 400.000 kuna u sanaciju vodovoda u tom naselju, koji je zacijelo među najgorim cjevovodima u Dalmaciji, a i šire. O katastrofalnom stanju cjevovoda najbolje svjedoče službeni podaci koncesionara vodoopskrbe, poduzeća RAD d.o.o. Drniš, prema kojima se preko 80% vode iz vodospreme Sinobor "izgubi" odnosno iscuri kroz neispravne i ispucale cijevi.

Cjevovod priključen na vodospremu Sinobor dug je ukupno 2200 metara, a zbog ograničenosti financijskih sredstava rekonstrukcija će se odvijati etapno, na način da će 1200 metara biti rekonstruirano u ovoj godini, a ostatak u 2012.

Uz buku radnih strojeva Kljacima će ovoga ljeta odzvanjati i zvuci narodnih pjesama i plesova iz svih krajeva Lijepe naše. Naime, zimus osnovani "KUD Sveti Ilija Kljaci" za blagdan sveca zaštitnika sv. Ilije proroka organizira veliki kulturno-zabavni program sa više stotina sudionika i gostiju. Središnja proslava i mimohod KUD-ova održat će se u subotu, 23. srpnja, a o tome ćemo, naravno, još izvještavati.