Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Hrvatska poljoprivredna komora obavještava sve poljoprivredne proizvođače, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrte i tvrtke koji proizvode za tržište i svoje proizvode prodaju da će tvrtka C.I.A.K. za poljoprivrednike s našeg područja vršiti preuzimanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja u Drnišu, u prostoru Dalmacijavina, 12. srpnja 2011. u vremenu od 15.30 do 16.00 sati.

Prilikom predavanja ambalaže poljoprivrednici trebaju sa sobom obavezno ponijeti osobne dokumente i "zelenu karticu" ili Rješenje na kojem je vidljiv broj poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG), odnosno matični broj obrta ili tvrtke.

Inače, sukladno Zakonu o sredstvima za zaštitu bilja i Pravilnika o uputama kojih su se dužni pridržavati korisnici sredstava za zaštitu bilja te uvjetima kojima moraju odovoljavati, svi gore navedeni proizvođači dužni su ispunjavati Evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja, te osigurati prostor za čuvanje sredstava za zaštitu bilja. Također, korisnik je dužan pravilno zbrinuti otpadnu ambalažu i ostatke sredstava za zaštitu bilja. Evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja može se preuzeti u prosotrijama Općine Ružić u Gradcu, Put kroz Gradac 25, svakim radnim danom.

Navedeni opasni otpad zbrinjava tvrtka C.I.A.K. putem ovakvih javnih akcija ili zaprimanjem ambalaže u pogonima u Zagrebu i Zaboku. C.I.A.K. pritom izdaje potvrdu koja služu kao dokaz da se nakon uporabe sredstava za zaštitu bilja s ambalažom i ostatkom sredstava postupa u skladu s propisima koji uređuju opasni otpad. Korisnici su Evidencijski list dužni čuvati 5 godina, a za nepoštivanje navedenih zakona i propisa zaprijećene su visoke novčane kazne.

vazna obavijest za poljoprivrednike 126 1 800