Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Svečanu sjednicu Općinskog vijeća u povodu Dana općine u nazočnosti velikog broja gostiju otvorio je predsjednik Milan Buzov, a po intoniranju „Lijepe naše“ nazočnima se obratio načelnik Josip Sučić. Pozdravljajući vijećnike i goste načelnik je u kratkim crtama izložio ključne aktivnosti lokalne vlasti u zadnjih 12 mjeseci, posebice ističući infrastrukturne investicije HEP-a, ŽUC-a, Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma čija je sveukupna vrijednost, uključujući i investicije iz općinskog proračuna, premašila 6 milijuna kuna. Dodao je kako se radi i na sanaciji zgrada na Banovači kao i na projektu novog dječjeg vrtića u Gradcu, što je označio kao prioritete za slijedeće razdoblje. Istaknuo je i značajnu pomoć koju općina iz svog skromnog proračuna izdvaja za djecu i mladež kroz stipendije (180.000 kn), sufinanciranje dječjeg vrtića (110.000 kn), sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca (cca 100.000 kn), pomoć novorođenčadi i novosklopljenim brakovima (cca 80.000 kn). Više puta u svom govoru načelnik je zahvalio na velikoj pomoći i potpori županije šibensko-kninske na čelu sa županom Paukom.

Župan Goran Pauk u svom kratkom obraćanju izrazio je cijenjenje za trud i uspjehe koje općina postiže u ovim recesijskim vremenima te obećao i ubuduće davati svekoliku potporu nastojanjima općinske vlasti da unaprijedi životni standard na svom području.

Po završetku sjednice vijence na spomenik palim hrvatskim braniteljima položila su izaslanstva Općine Ružić, HVIDRE Drniš, HDZ-a, HSP, HČSP-a, HSP-a dr. Ante Starčević, i HSS-a.

Pučki dio proslave Dana Općine Ružić upriličen je na sportskim terenima osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Gradcu. Prvo je u finalnom susretu malonogometng turnira ekipa Gradca savladala Otavice i osvojila Turnir, a potom su se svi zaputili do košarkaškog igrališta gdje je nastupio podmladak Etno udruge Petrovo Polje, KUD Sveti Ilija Kljaci, guslar Dane Jurić i Marko Dodig Paško i bend Mak.

Nesvakidašnja gastro ponuda - vol koji se okretao na ražnju pedesetak metara dalje - nije nikoga ostavio ravnodušnim, pa su porcije po simboličnoj cijeni od 25 kuna planule u samo par sati, a stotine oduševljenih posjetitelja do dva sata iza ponoći ispraznile su i zalihe pića pa možemo zaključiti da je pučka fešta u organizaciji općine i Braniteljske zadruge Petrovo polje, iako uz skromna financijske sredstva, polučila uspjeh koji se ne klanja proslavama prethodnih godina koje su koštale višestuko skuplje. Dobar recept i za iduće slične proslave.