Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
U petak, 01. prosinca u prostorijama Općine Ružić potpisani su Ugovori o radu između korisnika mjere Javni radovi HZZ-a i načelnika Općine Ružić Ante Pijuka. Istog dana započelo je i provođenje planiranog projekta radova, s čime su započeli su po vremenu trajanja i broju angažiranih osoba najmasovniji Javni radovi na području općine do sada.

U projektu pod nazivom „Uređenje javnih površina Općine Ružić s ciljem preventivne zaštite od požara i poplava“, a koji će potrajati do 30. svibnja 2018. godine, sudjeluje ukupno 17 dugotrajno nezasposlenih osoba i osoba iz drugih ciljnih skupina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Unutar šestomjesečnog projekta uređivat će se, osnosno čistiti od raslinja i druge vegetacije, općinske nezazvrstane ceste, šumski i poljski putovi i kanali, sanirati divlja odlagališta otpada i druge javne površine s ciljem preventivne zaštite od požara i bujičnih poplava, što predstavlja problem s kojim se Općina Ružić konstantno suočava.

Plaće zaposlenih u visini minimalne plaće u Republici Hrvatskoj i putne troškove financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, a alat i drugi materijal za rad osigurava Općina Ružić.