Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr

Slijedeći viked župa Porođenja BDM Gradac slavi blagdan svoje Zaštitnice, a Općina Ružić Dan općine.

Službeni dio obilježavanje Dana Općine Ružić održat će se u petak, 07. rujna svečanom sjednicom Općinskog vijeća s početkom u 10.00 sati u općinskoj vijećnici u Gradcu, nakon čega će uslijediti polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Ružiću.

U večernjim satima istog dana na igralištu osnovne škole u Gradcu odigrat će se završne utakmice malonogometnog turnira te će se najboljim ekipama uručiti progodne nagrade i trofeji.
U utakmici za treće mjesto s početkom u 20.00 sati sastaju se ekipe Mirlović Polja i Čarobnjaka dok će u finalu u 21.00 sati snage odmjeriti ekipe Otavica i Moseć gradnje Elez.

U subotu, na sam blagdan Male Gospe, svečanu svetu misu s početkom u 10.30 sati predvodit će  fra Kristian Stipanović, gvardijan samostana Sv. Franje u Imotskom.

Popodnevni dio proslave započinje u 18.00 sati svetom misom u župnoj crkvi nakon koje će uslijediti mimohod kulturno-umjetničkih društava od crkve do igrališta osnovne škole u Gradcu gdje će s početkom u 19.00 sati u organizaciji Etno udruge Petrovo Polje započeti tradicionalna pučka fešta pod nazivom „Pitaju me odakle si mala – Petropoljka bila i ostala“.

U folklornom dijelu programa, osim domaćina Etno udruge Petrovo Polje, nastupit će HKUD Hutovo iz BiH, KUD Dicmo, KUD Krenica Gala – Sinj, KUD Napredak iz Knina, Vukšićki bećari iz Vukšića, MPS Župa Kljaci i KUD Škabrnja, a nazočne će nakon folklornog dijela programa zabavljati skupina Sinovi Hercegovine.

U pauzi zabavnog programa organizira se i prigodna lutrija s bogatim nagradama među kojima je ona glavna – drniški pršut.

Ulaz na sva događanja je slobodan.