Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr

Veselo je bilo ovo nedjeljno popodne u Gradcu. Više stotina mačkara i promatrača okupilo se kod Doma kulture gdje je održano prvo ružićko natjecanje mačkaranih skupina. U dvorištu osnove škole formirala se kolona od devet mačkaranih skupina koja je ulicama Gradca uz zvuke pjesme, zvonjavu zvona i drugih priručnih rekvizita stigla do Doma kulture. Tamo su ih dočekali brojni posjetitelji od kojih je veliki dio i sam bio pod maskama.

U natjecateljskoj kategoriji nastupili su:
Djeca Dječjeg vrtića Ježići iz Gradca sa točkom „Puž“
Skupina Drniški zvončari sa točkom „Ples zvončara“
Skupina Plesačice sa točkom „Kan kan ples“
Skupina Doktori sa točkom „Konzilij“
Skupina Životinjsko carstvo sa točkom „Kad si sretan“
Skupina Klauni sa točkom „Zli klauni“
Skupina Hrabri ratnici sa točkom „Operacija Barbarosa“
Skupina Kante sa plesnom točkom „What the fox say“
Skupina Seoski svatovi sa točkom „Seosko vjenčanje“

Nakon pomnog vijećanja stručni žiri je za najbolje proglasio skupinu Plesačice i njihov Kan kan ples. Drugo mjesto su osvojila djeca Dječjeg vrtića Gradac, a treće skupina Doktori.
Nagradu za najbolju masku odnijela je jednogodišnja Petra Pijuk.
Sve ostale skupine osvojile su četvrto mjesto i utješnu nagradu – poklon bon koji su mogli potrošiti u nekom od gradačkih ili drniških ugostiteljskih objekata.

Prvo natjecanje mačkara u Petrovu polju popratilo je i iznimno lijepo i sunčano vrijeme te je na ulice Gradca izmamilo veliki broj mještana. Iako se „prve mačkare u vodu bacaju“, a pod ovom parafrazom mislimo na organizatorske „porođajne boli“, ovako veliki interes lokalnog stanovništva pokazao je kako je bio pun pogodak krenuti u ovaj zabavni projekt te da će natjecanje mačkaranih skupina u Općini Ružić zacijelo postati dugovječna tradicija.