Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Općina Ružić i ove godine organizira proslavu pokladnih svečanosti i izbor najboljih mačkara.
Nakon lanjske prve po redu javne manifestacije na kojoj je sudjelovalo 9 mačkaranih skupina i više stotina posjetitelja, ne sumnjamo da će Mačkare 2020. biti barem za mrvicu bolje.
Natjecanje mačkara i prigodni zabavni program održat će se, kao i lani, zadnju nedjelju prije Korizme, to jest u nedjelju 23. veljače s početkom u 15.00 sati.
Mačkare će se okupiti na igralištu Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropljskog u Gradcu u 15.00 sati odakle će krenuti u povorci kroz selo do Doma kulture gdje će od 15.30 do 17.00 sati predstaviti prigodnim nastupom.
Nakon izbora najbolje skupine i dodjele nagrada mačkare i posjetitelji će se nastaviti družiti i zabavljati dok im ne dosadi.
Za najbolje su osigurane nagrade i to:

Prvo mjesto 1.000 kuna
Drugo mjesto 700 kuna
Treće mjesto 500 kuna

Kako bismo pridonijeli očuvanju tradicionalnih pokladnih običaja Petrova Polja i Općine Ružić, ove godine je predviđena i posebna Nagrada za izvornost koja će pripasti mačkaranoj skupini koja će na najbolji način prezentirati tradiciju mačkara našega kraja, naravno pod uvjetom se neke od skupina odluče uprizoriti baš takvu predstavu.
Sve ostale mačkare dobit će vrijedne poklon bonove utjehe.

Prijave mačkaranih skupina primaju se do petka, 21. veljače na broj 091/4333-587, a prilikom prijave potrebno je navesti:
- naziv mačkarane skupine,
- naslov točke koju će izvoditi
- izbor glazbe koja će pratiti njihov nastup.

Mačkarane skupine trebaju imati najmanje pet članova, a njihov nastup treba trajati najmanje dvije, a najviše pet minuta.
Pozivamo sve žitelje naše općine, ali i žitelje susjednih općina i grada Drniša, kako one najmlađe tako i one starije i iskusnije, da se i ove godine prijave za sudjelovanje u pokladnim svečanostima Općine Ružić.

Pokrovitelj manifestacije: Općina Ružić

Mackare 2020