Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Zbog pojave koronavirusa u Republici Hrvatskoj u Drnišu je u srijedu, 26. veljače 2020. godine održava sjednica Stožera civilne zaštite Grada Drniša u proširenom sastavu u kojoj su sudjelovali članovi Stožera civilne zaštite općina Ružić, Unešić i Promina, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Opće bolnice Šibenik, Doma zdravlja Drniš, Službe civilne zaštite Šibenik, HGSS-a, vatrogasnih postrojbi, obrazovnih ustanova i drugih službi Grada Drniša i Šibensko-kninske županije.
Predstavnice Zavoda za javno zdravstvo izvijestili su nazočne kako su u Šibensko-kninskoj županiji tri osobe pod zdravstvenim nadzorom zbog sumnje na zarazu koronavirusom.
Ravnateljica Opće bolnice Šibenik uputila je nazočne u proceduru postupanja s osobama na koje se sumnja da su zaražene.
Gradonačelnik Grada Drniša upoznao je nazočne kako je u stalnom kontaktu s načelnikom Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije koji je u isto vrijeme sudjelovao u radu Stožera na državnoj razini te da će sve informacije i upute za postupanje vezano za problematiku koronavirusa putem županijskog Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo biti dostavljene nadležnim lokanim i regionalnim tijelima.
Zaključeno je kako nema razloga za paniku s naglaskom na činjenicu da se zaraza kod najvećeg broja oboljelih manifestira u najblažem obliku te da je najvažnije slijediti upute nadležnih službi, pridržavati se osobne higijene, izbjegavati putovanja u države zahvaćene koronavirusom te u slučaju sumnje na zarazu kontaktirati svog izabranog liječnika opće prakse.
Općina Ružić će putem Stožera civilne zaštite, službene web stranice te lokalnih medija svoje građanstvo redovito obavještavati o svim promjenama i saznanjima vezanim uz pojavu koronavirusa.


Corona plakat