Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Krajem veljače započela je zdanja faza uređenja Društvenog doma u naselju Umljanovići. Stara zgrada škole na lokaciji Greblje podignuta je nakon Drugog svjetskog rata, ali nikada nije bila dovršena nego je kao kameni objekt bez krova desetljećima bila prepuštena zubu vremena.
U periodu 2015.-2018. godine izvršena je konstruktivna sanacija objekta uključujući krovište i ugradnju PVC stolarije, a 2019. godine asfaltiran je i pristupni put do objekta. U veljači 2020. godine, nakon provedenoga postupka jednostavne nabave potpisan je ugovor o izvođenju radova između Općine Ružić i poduzeća Gutić gradnja d.o.o. iz Knina.
Radovi su vrijedni ukupno 401.584,68 kuna, od čega Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje sufinancira projekt sa 183.845,85 kuna dok je ostatak sredstava osigurala Općina Ružić u svom proračunu.
U ovoj završnoj fazi uređenja objekta izvršit će se radovi vanjskog i unutarnjeg uređenja, instalaterski radovi te razvod vodovoda i kanalizacije.
Završetkom projekta mještanima Umljanovića i lokalnim udrugama bit će na raspolaganju cca 200 metara četvornih novouređenog prostora društvene i socijalne namjene koji će se sastojati od velike polivalentne dvorane, sanitarnog čvora, čajne kuhinje i drugih odgovarajućih sadržaja.
Time će Umljanovići kao naselje koje je zadnjih desetljeća bilo pri dnu ljestvice ulaganja od strane različitih struktura javne uprave konačno dobiti jednu vrijednu investiciju.
Rok za dovršetak radova je 15 lipnja 2020. godine.