Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske propisao je danas nove mjere ograničenja koje se odnose na pogrebe, vjenčanja te zatvaranje dječjih i sportskih igrališta.

Sukladno tim odlukama, pogrebi će se održavati isključivo u krugu najuže obitelji, a na osmrtnicama se neće smijeti navoditi mjesto i vrijeme pogreba.
Jednako tako je zabranjeno organiziranje glazbenih usluga te dostava cvijeća i svijeća, a osobe s povišenom tjelesnom temperaturom i simptomima akutne respiratorne infekcije neće smijeti prisustvovati pogrebima čak niti u najužem obiteljskom krugu.

Sklapanje braka također će se moći održavati samo u najužem obiteljskom krugu, u prisustvu službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, a niti jedan sudionik svečanosti ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu ili simptome akutne respiratorne infekcije.
Zabranjuju se svi oblici svadbenih svečanosti.

Zatvaraju se i sva dječja i otvorena sportska igrališta, a pravne osobe koje upravljaju predmetnim terenima dužne su staviti igrališta izvan funkcije na način da ih ograde zaštitnim trakama ili na drugi primjerenI način.

Sve tri nove mjere donesene su na rok od 30 dana, a lokalni stožeri civilne zaštite dužni su provesti ih u djelo bez odgađanja.

ODLUKA O POGREBIMA

ODLUKA O SKLAPANJIMA BRAKA

ODLUKA O IGRALIŠTIMA