Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr

Pripreme za obilježavanje blagdana Male Gospe i Dana Općine Ružić započinju trodnevnicom u župnoj crkvi u Gradcu u četvrtak, 05. rujna s početkom 18.00 sati. Središnja svečana Sveta Misa služit će se na sam blagdan Male Gospe u nedjelju 08. rujna s početkom u 10.00 sati.
Svetu Misu predvodi župnik fra Ivan Čupić.

dan opcine ruzic 2019 537 1 800

Službeni i protokolarni dio obilježavanje Dana Općine Ružić održat će se u petak, 06. rujna svečanom sjednicom Općinskog vijeća s početkom u 10.00 sati u općinskoj vijećnici u Gradcu, nakon čega će uslijediti polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Ružiću.
U večernjim satima istog dana na igralištu osnovne škole u Gradcu odigrat će se završne utakmice malonogometnog turnira te će se najboljim ekipama uručiti progodne nagrade i trofeji.

Velika pučka fešta i cjelovečernji koncert na rasporedu je u subotu 07. rujna, a započinje u 18.00 sati svetom misom u župnoj crkvi nakon koje će uslijediti mimohod kulturno-umjetničkih društava od crkve do igrališta osnovne škole u Gradcu gdje će s početkom u 19.00 sati u organizaciji Etno udruge Petrovo Polje započeti program pod nazivom „Pitaju me odakle si mala – Petropoljka bila i ostala“.
U folklornom dijelu programa, osim domaćina Etno udruge Petrovo Polje, nastupit će: KUD „Branimir 888“ Muć, KUD „Kralj Zvonimir“ Knin, KUD DVD-a Nijemci, Klapa Drniš, PS „Sokolovi“  iz Ravnih Kotara, KUU „Bezdan“ Pirovac te dramska sekcija HKD-a Napredak iz Knina.

dan opcine ruzic 2019 537 2 800

Nakon završetka folklorng dijela programa na rasporedu je veliki koncert benda „Gazde“ koji će potrajati do kasnih noćnih sati.

U pauzi programa bit će upriličena prigodna tradicionalna  lutrija sa brojnim vrijednim nagradama, a sav priohod namijenjen je u humanitarne svrhe – liječenju našeg sumještatnina Damira Beraća.

Ulaz na sva događanja je slobodan.