Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Humanitarna pomoć koju su žitelji Općine Ružić donirali za žrtve potresa u Sisačko-moslovačkoj županiji isporučena je jučer župi Svetog Ivana Pavla II. u Petrinji.
U nekoliko dana prikupljene su značajne količine trajnih prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, posteljine, grijalica i drugog potrebnog materijala.
Župnom uredu Svetog Ivana Pavla II. isporučeno je preko sto kartonskih kutija, odnosno PVC vreća, ne računajući vodu, grijalice i slične artikle.
U ime žitelja Općine Ružić donaciju je predao zamjenik načelnika Dalibor Durdov, a primio župnik župe Svetog Ivana Pavla II. fra Dragan Grizelj.
Važno je istaknuti kako je ovo nije ni izbliza sva pomoć koju su donirali naši građani jer se veliki broj njih uključio u akciju uplatom novčanih donacija na račun Hrvatskog crvenog križa i druge račune koje su otvorili Vlada Republike Hrvatske, Sisačko-moslovačka županija i drugi subjekti.
Uz to, brojni naši građani su svoje materijalne donacije predali Crvenom križu, Društvu prijatelja Hajduka Drniš i drugim humantarnim organizacijama, a neki su svoje donacije i osobno udijelili potrebnima.
Ovim putem želimo posebno zahvaliti predsjedniku Etno udruge Petrovo Polje gosp. Anti Bojčiću koji je jedan od glavnih inicijatora i organizatora ove akcije, kao i svim članicama i članovima udruge jer su se nesebično uključili u ovu akciju kroz volontiranje i donacije.
Naravno, od srca hvala i svim ostalim donatorima i volonterima!