Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Na područje naše općine stigle su prve žrtve potresa u Sisačko-moslovačkoj županiji.
Naime, želeći pomoći i solidarizirati se sa žrtvama potresa čiji su domovi uništeni više je građana naše općine stradalnicima ponudilo smještaj u svojim stambenim objektima i drugim smještajnim kapacitetima.
Prve dvije obitelji pristigle su u Gradac na poziv korisnika stana u nekadašnjoj učiteljskoj zgradi u kojoj su sada smješteni Hrvati prognani iz tzv. "Republike Srpske".
Riječ je o dvije obitelji iz Gline s ukupno dvanaest članova od čega četvero male djece u dobi od jedne do pet godina, dvoje tinejdžera te šest odraslih osoba.
Pojedinci s područja naše općine te Društvo prijatelja Hajduka Drniš već su prvi dan osigurali najnužnije, a u akciju pomoći se uz Općinu Ružić uključio i Crveni križ Drniš te Centar za socijalnu skrb Drniš.
Budući da je riječ o obiteljima s više male djece koje su u potresu izgubili sve što su imali, pomoć je i dalje dobrodošla te ovim putem pozivamo građane Općine Ružić i druge da i u ovoj potrebi pokažu svoje veliko srce te pomognu stradalnicima prema svojim mogućnostima.
Bilo bi poželjno prethodno kontaktirati obitelji kako bi se dobila informacija o konkretnim potrebama.

Kontakt za pomoć i informacije:
Nikolina Hudorović: 095 357 8242 
Domagoj Mikelić (organizator prihvata): 095 848 3535
Ili osobno na adresi Put kroz Gradac 9, Gradac