Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Odlukom općinskog načelnika, a u skladu s proračunskom stavkom sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, s danom 31. siječnja obustavlja se ugovorna izvanredna linija autoprijevoznika Pućo d.o.o. iz Ružića kojom je putovao dio srednjoškolaca s područja Općine Ružić koji srednju školu pohađaju u Drnišu.

Naime, sukladno novom voznom redu linije broj 80 Split-Drniš-Split od 1. siječnja ove godine Prometovi autobusi prilagodili su vrijeme polaska i relaciju prometovanja tako da ona ide na ruku učenicima srednjih škola s područja Općine Ružić koji putuju u srednju školu u Drniš i eventualno dalje u Knin ili Šibenik.

Tako će srednjoškolci za odlazak u školu koristiti jutarnju liniju koja iz Splita polazi u 06:00 sati, a kroz naselja Općine Ružić prolazi između 07:15 i 07:30 sati, a za povratak liniju koja iz Drniša polazi u 14:15 sati.

Jutarnja linija prometuje na relaciji Split-Kljaci-Umljanovići-Moseć-Ružić (Matića most)-Gradac-Otavice-Ružić (Skejo)-Kričke-Drniš, a linija u 14:15 istom relacijom u suprotnom smjeru.

Pozivamo učenike da do 01. veljače, odnosno najkasnije do završetka "on line nastave" i početka redovne nastave u školama kupe učeničke pokazne karte kako ne bi ostali bez organiziranog prijevoza.

Za kupnju pokazne karte potrebno je:
- obrazac Potvrda za ostvarivanje prava na sufinanciranje
(može se preuzeti tajništvu srednje škole u Drnišu)
- obrazac Zahtjev za izradu pokazne karte
(može se preuzeti u tajništvu srednje škole u Drnišu)
- dvije fotografije