Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Načelnik Općine Ružić Ante Pijuk sa suradnicima održao je 10. ožujka radni sastanak s izaslanstvom Hrvatskih voda – voditeljem Vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Krka-Šibensko primorje“ Damirom Krnićem i njegovim suradnicima.

Tema sastanka bila je aktualna problematika gospodarenja vodama na području Općine Ružić s naglaskom na rješavanje nagomilanih problema u vidu uređenja slivnih voda koje trenutno uzrokuju probleme na velikom broju lokacija, kako poljoprivrednicima i drugim privatnim sobama tako i javnim površinama i infrastrukturnim sustavima.

Problem s uređenjem voda osobito je postao aktualan zadnjih tjedana otkako su Hrvatske vode započele s naplatom Naknade za uređenje voda na području Općine Ružić te su građanima počela stizati rješenja i uplatnice za istu.

Nakon sastanka u općinskim prostorijama kojemu su nazočili i predstavnici Eko udruge za zaštitu izvora i jezera Općine Ružić, voditelj šibenske ispostave Hrvatskih voda sa stručnim suradnicima te načelnikom i zamjenikom načelnika Općine Ružić obišli su sve problematične točke na području naše JLS te će nakon analize snimljenog stanja biti napravljen plan rada za tekuću godinu kako bi se što veći broj problema s neuređenim vodama riješio već u ovoj kalendarskoj godini, sukladno financijskim i operativnim kapacitetima Hrvatskih voda.