Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od utorka, 16. studenoga 2021. godine svi zaposlenici Općine Ružić kao i građani koji dolaze u prostorije Općine Ružić u Gradcu u svojstvu stranaka, morat će predočiti COVID-potvrdu ili negativan test na COVID infekciju.
Napominjemo da građani koji su u zadnjih 12 mjeseci preboljeli bolest COVID 19 kao i osobe koje su imale dijagnosticirane COVID bolesnike u obitelji i imale su s tim oboljelima kontakte, proglašavane su takozvanim vjerojatnim slučajem te im bolest nije bila dijagnosticirana laboratorijskim testom, mogu od liječnika primarne zdravstvene zaštite zatražiti potvrdu o preboljenju unutar 12 mjeseci na, a temelju medicinske dokumentacije.
Građani s potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite također će moći ući u službene prostorije Općine Ružić.
Za sve građana koji će dolaziti u prostorije Općine Ružić, bilo uz predočenje digitalne COVID potvrde, bilo uz predočenje negativnog testa na COVID 19 ili uz predočenje potvrde liječnika primarne zdravstvene zaštite, i dalje će vrijediti sve ostale epidemiološke mjere kao što su nošenje zaštitne maske, dezinfekcija ruku te održavanje propisanog razmaka.
Molimo građane da poštuju sve propisane mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
Također apeliramo na građane da makrsimalno koriste telefon, internet i druge beskontakte načine komunikacije s javnim sužbama, a u prostorije Općine Ružić dolaze samo ako je do neophodno.