Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
U prezentacijskoj dvorani Kulturnog centra u Otavicama u subotu, 23. travnja održava se osnivačka skupština Udruge folklornih skupina Republike Hrvatske.
Glavni razlog i osnovni cilj osnivanja Udruge jest stvaranje mreže folklornih skupina, edukacija voditelja, te iznalaženje načina financiranja putem fondova Europske unije za skupine koje trebaju obnoviti narodne nošnje i glazbala.
Udruga će u svakoj županiji ili regiji imati voditelja, a članstvo će sačinjavati folklorne skupine iz Hrvatske, Vojvodine, BIH, Slovačke, Austrije, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Kanade, Australije i drugih zemalja svijeta gdje Hrvati žive i čuvaju svoju tradicijsku kulturu.
Inicijatori osnivanja Udruge su voditelj KUD-ova iz cijele Hrvatske, na čelu s umjetničkim voditeljem Folklornog ansambla Lisinski iz Vinkovaca gosp. Danijelom Šotom.
Osnivačkoj skupštini će uz predstavnike folklornih skupina iz cijele Hrvatske nazočiti i brojni gosti, među kojima i poznati televizijski voditelj i promotor folklornog amaterizma gosp. Branko Uvodić te Šibensko-kninski župan gosp. Marko Jelić.
Izborom Otavica kao mjesta osnivačke skupštine želi se pokazati volju i želju za povratak u izvor tradicijske kulture te obnovu folklora nakon teških dana pandemije.
Skupština s radom počinje u 17:00 sati.