Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Duhovna priprava za blagdan Prorođenja Blažene Djevice Marije započinje trodnevnicom koja će trajati od četvrtka do subote svaki dan s početkom u 18:00 sati, a zadnji dan u subotu će preko svete mise biti podjela sakramenta bolesničkog pomazanja.
Središnja sveta misa s procesijom na sam blagdan, u nedjelju 8. rujna, započinje u 11:15 sati, a predvodi je fra Anđelko Domazet, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.
Večernja sveta misa na rasporedu u 18:00 sati, a predvodi je župnik fra Ivan Lukač.

Protokolarni dio proslave Dana Općine Ružić na rasporedu je u petak, 06. rujna.
U 11:30 sati će biti odrješenje i svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Ružiću.
Nakon toga, u 12:00 sati, na rasporedu je svečana sjednica Općinskog vijeća u Domu kulture u Gradcu.

Subota, 07. rujna rezervirana je za sportski i kulturno zabavni program i to na dvije lokacije.
Na malonogometnom igralištu Područne škole Gradac s početkom u 19:15 sati započinje završnica malonogometnog turnira „Gradac 2024“ - utakmica za treće mjesto, revijalna utakmica veterana ŠRD Čikola i HNK Hajduk Split te finalna utakmica između ekipa Jako sport i ŠRD Čikola.
Tijekom programa organizirat će se i prigodna tombola, a nakon završetka utakmica i dodjele nagrada nazočne će zabavljati tamburaški bend Evergreen.

Na trgu ispred zgrade Općine Ružić i Doma kulture Gradac, u organizaciji Etno udruge Petrovo Polje s početkom u 19:30 sati, održat će se tradicionalna pučka fešta i smotra folklora pod nazivom „Pitaju me odaklen si mala, Petropoljka bila i ostala“.
U folklornom dijelu programa nastupaju:
KUD „Milan Begović“ Vrlika, KUD „Sveti Josip“ Obrovac, KUD „Komaštre“ Ogorje, KUD „Dicmo“ Dicmo, pjevač Ivan Marijanović, vokalna skupina „Kantalice“, KUD „Sv. Kata“ Zemunik, MPS „Zavičaj“ Pakoštane.
U zabavnom dijelu programa nazočne će zabavljati „Moonlight band“ iz Drniša uz nastup pobjednika Minifesta Radio Drniša Jakova Marijanovića te gosta iznenađenja.
Povodom svog 15. rođendana Etno udruga Petrovo Polje sve će nazočne častiti besplatnim jelom i pićem.
U pauzi zabavnog programa upriličit će se izvlačenje prigodne lutrije s bogatim nagradama među kojima je najatraktivnija – drniški pršut.

Ulaz na sva događanja je slobodan.