Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Pripreme za obilježavanje blagdana Male Gospe i Dana Općine Ružić započele su 18. kolovoza otvaranjem malonogometnog turnira na igralištu Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Gradcu.
Uz momčadi osam naselja Općine Ružić - Otavice, Gradac, Ružić, Moseć, Umljanovići, Kljaci, Čavoglave, Mirlović polje – ove godine na turniru sudjeluje i ekipa Kadine Glavice te sastav branitelja Općine Ružić. Ekipe su podijeljene u dvije grupe, a po dvije najbolje iz svake od njih idu dalje. Polufinalne utakmice na rasporedu su u nedjelju 02. rujna, dok će se finalna utakmica odigrati uoči same Male Gospe, u petak 07. rujna.

Duhovna priprava za blagdan započinje trodnevnicom od srijede 05. rujna svakodnevno u 18:00 sati u župnoj crkvi u Gradcu. Središnji događaj proslave bit će procesija sa Gospinim kipom i svečana Sveta Misa na sam blagdan 8. rujna u 10:30 sati. Koncelebriranu Svetu Misu predvodi fra Marko Duran, župnik i gvardijan franjevačkog samostana svetog Ante u Kninu, dok je popodnevna Misa i blagoslov djece na rasporedu u 18:00 sati.

Protokolarni dio proslave Dana Općine započet će svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 16:30 sati u općinskoj vijećnici u Gradcu, a za 17:30 sati predviđena je molitva i polaganje vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.
Etno udruga Petrovo polje pobrinut će se za kulturno-zabavni program koji započinje u 19:00 sati mimohodom KUD-ova od crkve Male Gospe do osnovne škole. Velika pučka fešta pod nazivom “PITAJU ME ODAKLEN SI MALA, PETROPOLJKA BILA I OSTALA” započinje na školskom igralištu u 19:45 sati. U folklornom dijelu programa, uz domaćine iz Etno udruge Petrovo polje, nastupaju: KUD “Sveti Ilija” Kljaci, KUD “Zora” Betina, KUD “Napredak” Knin, KUD “Vinac” Stankovci, KUD “Srce Zagore” Unešić i KUD “Tijara” Tijarica.

Od 21:00 sati na rasporedu je zabavni program u kojem će nazočne uveseljavati Marko Dodig Paško i sastav MAK te tamburaški sastav “Županja”.
Usporedo sa folklornim programom odvijat će se i turnir u “Šijavici”, a domaćini priređuju i izložbu kruha, etno- tombolu i brojne druge zanimljive točke.
Ulaz na sva događanja je slobodan.

Radujemo se Vašem dolasku!