Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
„Nakon toliko godina pronašao sam put do svoje kuće“, riječi su generala Ante Gotovine kojima se obratio mještanima Pakoštana i desecima tisuća ljudi pristiglih iz svih krajeva Hrvatske.
U foto-galeriji donosimo nekoliko ekskluzivnih fotografija sa proslave generalove slobode u obiteljskoj kući njegova brata Bore u društvu bliskih prijatelja i uže rodbine.

Žitelji Općine Ružić, kao i cijela Hrvatska, s velikom su radošću dočekali vijest o slobodi hrvatskih generala, a posebice svečano je bilo u domu kulture u Gradcu na sam dan izricanja presude.
Članice i članovi Etno udruge Petrovo polje organizirano, te brojni pojedinci sa područja Općine Ružić u vlastitoj režiji, pridružili su se i dočeku u generalovim Pakoštanima.

Inače, za razliku od brojnih gradova i općina i institucija Republike Hrvatske koji su čekali haašku presudu da bi iskazali čast našim herojima, Općinsko vijeće Općine Ružić još je 2002. godine, u vrijeme kada je general bio progonjen od domaćih i stranih tajnih službi, Anti Gotovini dodijelilo plakatu počasnog građanina.
Nadamo se da ćemo uskoro imati priliku osobno mu je uručiti u našem kraju, kraju koji je svjetlo slobode ugledao drugog dana akcije kojom je zapovijedao general Gotovina.