Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
U petak, 08. i subotu 09. rujna župa Svete Marije Gradac i Općina Ružić svečano će proslaviti blagdan sveca zaštitnika - Male Gospe i Dan Općine Ružić.
Duhovni dio pripreme za blagdan započeo trodnevnicom u čast Maloj Gospi, a vrhunac proslave će biti svečana koncelebrirana Sveta Misa s procesijom na sam blagdan, u petak 8. rujna, s početkom u 10.30 sati koju predvodi fra Kristian Stipanović, gvardijan franjevačkog samostana Svetog Franje iz Imotskog.

Službeni dio proslave Dana općine započet će u subotu 09. rujna u 12.00 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća i polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima u Ružiću, a nastavit će se u popodnevnim satima kulturno zabavnim programom u organizaciji Etno udruge Petrovo polje.
Program započinje u 18.30 sati mimohodom KUD-ova od crkve do škole u Gradcu, nakon čega će na malonogometnom igralištu osnovne škole uslijediti smotra folklora „Pitaju me odaklen si mala, Petropoljka bila i ostala“.

Na smotri folklora nastupaju:

Etno udruga „Petrovo polje“
MPS Župa Kljaci
MPS Staro Topoljani
KUU „Milan Begović“, Vrlika
KUD „Zvona Zagore“, Mirlović Zagora
DF „Zvončići“, Knin
HKUD „Sveti Ante“, Dretelj (BiH)
PS „Sokolovi“, Ravni Kotari

Po završetku smotre folklora zabavni program se nastavlja nastupom tamburaškog sastava Staro Topoljani, a u pauzi će se upriličiti izvlačenje prigodne lutrije s bogatim nagradama.
Program završava velikim vatrometom u kasnim noćnim satima.
Za posjetitelje je osiguran bogat izbor jela i pića.