Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr

Za sve informacije, obavijesti i drugu komunikaciju o epidemiji koronavirusa (COVID-19) te novonastalim okolnostima, građanima Općine Ružić na raspolaganju je mobitel broj: 091/4333-587 i e-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Od jučer je u Domu zdravlja Drniš s radom počela izdvojena ambulanta za pacijente koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom. Ambulanta će raditi svaki dan od 07:00 do 19:00 sati, a građani koji imaju simptome respiratornog tipa mogu se javiti na telefon broj 022/888-980.

Od jučer je aktivan novi pozivni centar 113 na kojemu će u vremenu od 07:00 do 22:00 sati građanima na upite o koronavirusu informacije davati epidemiolozi i drugi stručnjaci.

Sve informacije o epidemiji koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se naći na posebnoj web stranici koju je pokrenula Vlada Republike Hrvatske: https://www.koronavirus.hr/

Hrvatski crveni križ izradio je posebne upute za starije osobe koje primaju pomoć volontera te za volontere koji se žele angažirati u pomaganju starijim i nemoćnim osobama. Stranicu s letcima možete otvoriti OVDJE.

Molimo sve građane starije životne dobi koje žive same ili u zajednici s drugom starijom osobom da nam svoje potrebe prijave na telefon broj: 091/4333-587 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Također molimo sve ostale građane koji imaju saznanja o potrebama starijih i nemoćnih osoba s područja naše općine da to dojave na isti broj telefona.

Općina Ružić će u suradnji s Hrvatskim crvenim križem, Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske i drugim nadležnim tijelima voditi posebnu brigu o ugroženim skupinama građana na način da se uz minimalni socijalni kontakt osigura maksimalna skrb o njihovim potrebama.

Osobe koje su zaposlene u provedbu programa „Zaželi“ i dalje će svakodnevno voditi brigu o svojim korisnicima, ali na način prilagođen novonastaloj situaciji, to jest maksimalno izbjegavajući izravan socijalni kontakt s korisnicima.

Jedinstveni upravni odjel Općine Ružić do daljnjega neće primati stranke.
Svi poslovi sa strankama odvijat će se isključivo putem telefona i elektronske pošte.
Građanima su na raspolaganju slijedeći brojevi telefona i e-mail adrese:

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL, administrativni referent
Tel: 022/872-811
Fax: 022/872-810
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PROČELNICA JEDINSTVENOG UPRAVNOG ODJELA
Tel: 022/662-965
Mob: 091/4333-588
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

RAČUNOVODSTVO I FINANCIJE, računovodstveno-financijski referent
Tel.: 022/872-810
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Građani koji unatoč svemu moraju osobno doći u općinske prostorije trebaju se prethodno najaviti na jedan od gore navedenih kontakata te pri ulasku u općinske prostorije strogo se držati svih propisanih mjera zaštite.
O daljnjem režimu rada općinskih službi Općinski načelnik će donositi odluke na dnevnoj bazi, u skladu s uputama nadležnih tijela.

Naposljetku, molimo građane da striktno poštuju sve mjere ograničenja koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a sva kršenja propisanih mjera prijave na mobitel 091/4333-587 ili dežurni telefon 112.