Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Zbog širenja koronavirusa uslijed brojnih kršenja ranije propisanih mjera zaštite, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je danas, 21. ožujka 2020. godine nove mjere za suzbijanje zaraze.

Odlukom o privremenoj obustavi javnog prometa na 30 dana se obustavlja sav javni linijski prijevoz, osim taksi prijevoza, a zatvaraju se i svi autobusni i željeznički kolodvori u Republici Hrvatskoj.

Odlukom o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu obustavljene su sve brodske linije osim onih neophodnih za funkcioniranje sustava.

Odlukom o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima uvedena je mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

U svezi s tim Stožer civilne zaštite Općine Ružić upozorava sve građane da su dužni strogo se pridržavati propisanih mjera, a u svrhu njihove provedbe na području Općine Ružić će se, uz policijske službenike Policijske postaje Drniš, angažirati i operativne snage sustava civilne žaštite (Hrvatska gorska služba spašavanja i vatrogasne postrojbe) koje će vršiti kontinuiranu ophodnju općinskim naseljima te evidentirati i prijavljivati sva kršenja gore navedenih odredbi.

Stožer civilne zaštite Općine Ružić također obavještava građane da su, sukladno Odluci o stavljanju izvan funkcije dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta, sva dječja i otvorena sportska igrališta na području Općine Ružić ograđena zaštitnom trakom te su time ista stavljena izvan funkcije.
Radi se o dječjem i malonogometnom igralištu u Čavoglavama, malonogometnom i cageball igralištu u Mirlović Polju, malonogometnom igralištu u Kljacima, malonogometnom igralištu u Donjem Moseću te dječjem igralištu, košarkaškom i malonogometnom igralištu u Gradcu.
Svako skidanje ili oštećivanje zaštitne trake kao i boravak na igralištima koja su stavljena izvan funkcije kažnjivo je po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te će se strogo sankcionirati!

Krizni stožer Ministarstva zdravstva RH donio je Uputu o postupanju s osobama koje prelaze granične prijelaze Republike Hrvatske u svrhu zdravstvenog nadzora koju kao i druge gore navedene akte možete otvoriti klikom da odgovarajuće poveznice ispod ovog teksta.

Stožer civilne zaštite Općine Ružić još jednom apelira na građane da strogo poštuju sva propisana ograničenja jer će se u slučaju nepoštivanja istih te daljnjeg širenja zaraze morati poduzimati još drastičnije mjere!

ODLUKA O OBUSTAVI JAVNOG PROMETA

ODLUKA O OGRANIČAVANJU LINIJSKOG OBALNOG POMORSKOG PROMETA

ODLUKA O OGRANIČAVANJU ZADRŽAVANJA NA JAVNIM POVRŠINAMA

UPUTA O POSTUPANJU S OSOBAMA KOJE PRELAZE GRANIČNE PRIJELAZE