Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je danas nove rigoroznije mjere u svrhu suzbijanja širenja koronavirusa (COVID-19).
Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj zabranjeno je napuštanje istih osim u iznimnim slučajevima taksativno navedenim u samoj Odluci.
Osobe koje će, sukladno navedenim izuzećima od zabrane kretanja, moći ulaziti i izlaziti s područja prebivališta ili stalnog boravišta morat će imati odgovarajuće propusnice.

ODGOVORNE OSOBE U PRAVNOJ OSOBI izdaju:
- propusnice za kretanje u svrhu prometa i kretanja u svrhu opskrbe,
- propusnice za dnevne migracije zaposlenih u važnim službama,
- propusnice za kretanje u svrhu izvješćivanja stanovništva,
- propusnice za putovanje na posao i s posla te,
- propusnice za kretanje žurnih i operativnih službi.


 IZABRANI LIJEČNIK OBITELJSKE MEDICINE izdaje:
- propusnice za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb.


STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE RUŽIĆ izdaje:
- propusnice za kretanja iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih osnovnih potrepština.


Stožer civilne zaštite Općine Ružić će, sukladno odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a u svrhu djelotvorne provedbe svih mjera, izdavati propusnice samo u slučaju stvarne i neodgodive potrebe građana za napuštanjem prebivališta!

U tom smislu napominjemo da za kretanje unutar naselja Općine Ružić nije potrebna propusnica te apeliramo na građane da sve svoje potrebe za kupovinom hrane i ostalih osnovnih potrepština zadovolje u lokalnim prodavaonicama koje rade svaki dan od 08:00 sat do 17:00 sati i koje su dobro opskrbljene.

Građani koji imaju opravdane razloge napustiti prebivalište propusnice mogu podignuti svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 10:00 sati u prostorijama Općine Ružić u Gradcu, na adresi Put kroz Gradac 25, isključivo uz prethodnu najavu dolaska putem telefona na broj: 022/872-811 ili 091/4333-587, budući da zbog suzbijanja zaraze općinske službe ne primaju stranke u općinskim uredima.
Građani trebaju putem telefona navesti osobne podatke potrebne za izdavanje propusnice, navesti razloge napuštanja prebivališta te potom doći osobno preuzeti propusnicu.

Ranije u toku dana donesena je Odluka o uvođenju nužne mjere posebne organizacije rada epidemiološke službe te Odluka o uvođenju nužne mjere posebne organizacije hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske donio je Zaključak o provedbi mjere ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim prostorima kojim se operativne snage civilne zaštite na lokalnoj razini zadužuje da u svrhu nadzora provedbe predmetne mjere usmeno upozoravaju građane na samozaštitno ponašanje i istovremeno upisuju podatke o osobi koja je upozorena te da o tome vode registar izdanih upozorenja koji služi isključivo u javnozdravstvene svrhe.
U provedbi gore navedenih mjera operativnim snagama sustava civilne zaštite, u slučajevima ometanja provedbe mjere, asistirat će policijski službenici s njihova područja.

ODLUKA O ZABRANI NAPUŠTANJA PREBIVALIŠTA I BORAVIŠTA

ZAKLJUČAK ŽUPANIJSKOG STOŽERA O PROVEDBI MJERA ZABRANE KRETANJA

ODLUKA O NUŽNIM MJERAMA EPIDEMIOLOŠKE SLUŽBE

ODLUKA O NUŽNIM MJERAMA HMP I SANITETA

KORONAVIRUS - INFORMACIJE ZA GRAĐANE OPĆINE RUŽIĆ 0-24 SATA:
Telefon: 091/4333-587
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.