Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske – Služba civilne zaštite Šibenik izdalo je danas uputu o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II. Odluke o zabrani napuštanja mjesta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine broj 35/20). Uputa se odnosi na tri kategorija izdavatelja propusnica:

1. STOŽERI CIVILNE ZAŠTITE
Stožeri civilne zaštite izdaju isključivo propusnice za napuštanje mjesta prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.
Propusnice se moraju izdavati maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja).
Podnositelj je dužan podnijeti zahtjev za izdavanjem propusnice te u njemu navesti osobne podatke i razlog traženja propusnice.
Preporuča se da se zahtjevi podnose elektronskim putem ta da se i propusnice izdaju elektronskim putem ili drugim načinom bez socijalnog kontakta, a da se u Stožer civilne zaštite građani obraćaju osobno samo iznimno, ako nikako drugačije ne mogu.

2. PRAVNE OSOBE
Traži se od pravnih osoba (poduzeća, obrta i drugih pravnih osoba) koje izdaju propusnice zbog okolnosti iz točke II. stavka 1. Odluke
podtočke a) - promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja,
podtočke b) - dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,
podtočke c) - izvješćivanje javnosti,
podtočke f) (putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (npr. održavanje komunikacijskih i informacijskih sustava)
da izrade procjenu nužno potrebnog osoblja i da propusnice izdaju samo osobama koje su neophodno potrebne za obavljanje poslova i djelatnosti za funkcioniranje zajednice. Također se preporuča da se izdavanje propusnica obavi elektronskim putem ili drugim primjernim putem bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

3. IZARBANI LIJEČNICI OBITELJSKE MEDICINE
Izabrani liječnici obiteljske medicine koji izdaju propusnice zbog okolnosti iz točke II., stavka 1., podtočke d) - potrebna hitna medicinska skrb, trebaju organizirati izdavanje propusnica, kad je to moguće temeljem medicinske dokumentacije, elektronskim putem ili drugim primjerenim putem bez socijalnog kontakta.

Stožer civilne zaštite Općine Ružić poziva sve liječnike obiteljske medicine koji imaju pacijente s područja Općine Ružić da propusnice iz podtočke d) Odluke, ukoliko njihovi i pacijenti nemaju tehničke mogućnosti primiti propusnicu elektronskim putem, istu dostave na e-mail Općine Ružić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bi je pacijenti putem Stožera civilne zaštite mogli preuzeti.
Također pozivamo i pacijente, osobito one koji imaju izabrane obiteljske liječnike izvan Šibensko-kninske županije (Split, Solin Kaštela...) da, u slučaju potreba za hitnom medicinskom skrbi, od svojih izabranih liječnika zatraže propusnice te ih izvjeste da istu mogu dostaviti i na gore navedenu e-mail adresu Općine Ružić. 

Zahtjev za izdavanje propusnice Stožeru civilne zaštite građani mogu poslati elektronskim putem na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. od 0-24 sata. U zahtjevu je potrebno navesti IME I PREZME, ADRESU STANOVANJA, OIB te RAZLOG NAPUŠTANJA PREBIVALIŠTA. Ukoliko postoje opravdani razlozi za izdavanje propusnice, iste će im biti dostavljene elektronskim putem, a samo oni građani koji nemaju mogućnosti elektronske komunikacije, propusnice mogu podignuti osobno svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 10:00 sati u prostorijama Općine Ružić u Gradcu, na adresi Put kroz Gradac 25, ali isključivo uz prethodnu najavu dolaska putem telefona na broj: 022/872-811 ili 091/4333-587, budući da zbog suzbijanja zaraze općinske službe ne primaju stranke u općinskim uredima.

KORONAVIRUS - INFORMACIJE ZA GRAĐANE OPĆINE RUŽIĆ 0-24 SATA:
Telefon: 091/4333-587
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

UPUTA O IZDAVANJU PROPUSNICA