Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Kako bi se pojednostavio postupak izdavanja propusnica građanima te istovremeno smanjio nepotrebni socijalni kontakt, Stožer civilne zaštite Općine Ružić obavještava građane:

1. Za izdavanje propusnice potrebno je podnijeti Zahtjev za izdavanje propusnice koji se u pravilu dostavlja mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili na drugi način u elektronskom obliku (Viber, WhatsApp...), a samo u iznimnim slučajevima kad građani nikako ne mogu podnijeti zahtjev elektronskim putem, mogu to učiniti osobno dolaskom do prostorija Općine Ružić te predajući zahtjev na propisanom obrascu koji objavljujemo u privitku ove obavijesti u Word i PDF formatu.
U zahtjevu je potrebno navesti: ime i prezime, adresu i OIB podnositelja zahtjeva, razlog podnošenja zahtjeva te vremenski rok za koji se propusnica traži.
Propusnice se, osim u iznimnim slučajevima, izdaju na maksimalni vremenski rok od 24 sata.

2. Sukladno donešenoj Odluci, Stožer civilne zaštite Općine Ružić izdaje propusnice samo za one građane koji prebivalište napuštaju iz vitalnih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnji hrane izvan mjesta prebivališta. U slučaju podnošenja zahtjeva za izdavanje propusnice zbog skrbi o starijoj osobi, od podnositelja zahtjeva se može zatražiti odgovarajuća medicinska dokumentacija, kako bi se utvrdila opravdanost zahtjeva.

3. Svi građani koji se trenutno nalaze na području Općine Ružić, a imaju prebivalište u drugim mjestima dužni su propusnice zatražiti od stožera civilne zaštite tamo gdje imaju prijavljeno prebivalište. Stožer civilne zaštite Općine Ružić izdaje propusnice isključivo građanima koji imaju prebivalište ili stalno boravište na području Općine Ružić.

4. Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb izvan mjesta prebivališta propusnicu izdaje izabrani lijecnik obiteljske medicine, a za sve ostale razloge, poput odlaska na posao, propusnicu izdaje poslodavac. Poljoprivrednicima, odnosno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima propusnice izdaje Poljoprivredna savjetodavna služba.

5. Sve osobe koje povremeno borave i trenutno se nalaze na području Općine, a nemaju prijavljeno prebivalište ili stalno boravište na području Općine Ružić, moraju se prijaviti Stožeru civilne zaštite Općine Ružić na telefon: 022/872-811, mob.: 091/4333-587 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE

ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE