Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Temeljem izmjene i dopune Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta u Republici Hrvatskoj, od danas 02. travnja izdaju se isključivo e-propusnice.

E-propusnice građani trebaju zatražiti preko aplikacije e-građani na poveznici: https://epropusnice.gov.hr/
E-propusnice se građanima dostavljaju na e-mail, Viber ili WhatsApp aplikaciju.
E-propusnice na zaslonu mobitela vrijede jednako kao i propusnice isprintane na papiru.
Aplikaciji e-građani mogu pristupiti svi građani koji su se registrirali putem FINE ili posjeduju token uređaj za Internet bankarstvo ili posjeduju elektronsku osobnu iskaznicu.

Građani koji nemaju mogućnost pristupa sustavu e-građani mogu do daljnjega e-propusnicu zatražiti od Stožera civilne zaštite Općine Ružić.
Preporuča se da to urade putem telefona 022/872-811 u radnom vremenu, odnosno 091/4333-587 izvan radnog vremena ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako ne bi bespotrebno dolazili do općinskih prostorija.

Tiskane propusnice izdavat će se isključivo građanima koji nemaju mogućnost pristupa e-propusnicama, odnosno sustavu e-građani.

Tiskane propusnice izdaju se svakim danom u vremenu od 08:00 do 10:00 sati uz prethodnu najavu na gore navedene brojeve telefona/mobitela, odnosno e-mail adresu.
Samo iznimno i u slučaju hitnosti tiskane e-propusnice se mogu preuzeti i izvan toga vremena.

Propusnice se ne izdaju od 10:00 do 11:30 sati jer u tom vremenu općinski stožer civilne zaštite ima redovnu radio konferenciju sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske.

Stožer civilne zaštite Općine Ružić ne izdaje propusnice za kretanje na posao i s posla te za obavljanje poslovnih djelatnosti.
Poduzeća, obrti i ostali subjekti koji se kreću u svrhu obavljanja poslova, propusnice izdaju sami sebi, to jest, izdaju ih odgovorne osobe u pravnim osobama.

Kretanje u svrhu hitne medicinske potrebe pacijentima izdaju njihovi izabrani liječnici obiteljske medicine.

Poljoprivrednicima koji su u sustavu OPG-a propusnice izdaje Poljoprivredna savjetodavna služba.
Službenik za Šibensko-kninsku županiju je Marijo Tomić:
Telefon: 022/888-097
Mobitel: 091/4882-860
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svi građani koji se trenutno nalaze na području Općine Ružić, a imaju prebivalište u drugim mjestima dužni su propusnice zatražiti od stožera civilne zaštite tamo gdje imaju prijavljeno prebivalište. Stožer civilne zaštite Općine Ružić izdaje propusnice isključivo građanima koji imaju prebivalište ili stalno boravište na području Općine Ružić.