Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Stože civilne zaštite Republike Hrvatske donio je u zadnja 24 sata veći broj odluka i uputa u svezi s radom pojedinih sektora te kretanjem građana.

Odlukom o dopuni Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, gradovima i općinama koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu dopušteno je da organiziraju zajedničko obavljanje poslova civilne zaštite kako bi građani ruralnih općina bez propusnica mogli putovati u najbliže gradsko središte, primjerice s prostora Općine Ružić do Drniša.

Odlukom o posebnom radu tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 dopušten je rad tržnica pod posebnim uvjetima.

Odlukom o dopuni Odluke o radnom vremenu trgovina produženo je radno vrijeme trgovina od 07 do 20 sati i to u razdoblju od 09. do 11. travnja 2020. godine.

Uputom u svezi izdavanje e-Propusnice koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede definiran je način i rokovi izdavanja propusnica poljoprivrednicima sukladno kojoj svim poljoprivrednicima koji su registrirani kao OPG-ovi propusnice izdaje Ministarstvo poljoprivrede.

Uputom o izdavanju propusnica od strane stožera civilne zaštite definiran je veći broj situacija u kojima je za izdavanje nadležan lokalni stožer civilne zaštite sukladno prebivalištu fizičke osobe i sjedištu pravne osobe kao i načini i uvjeti izdavanja istih. Između ostaloga, definirano je izdavanje propusnica osobama koje rade na ugovor o djelu, preko Student servisa te kao sezonski radnici kao i osobama koje obavljaju poljoprivredne djelatnosti izvan mjesta prebivališta, a nemaju registriran OPG.

Izdano je i više odluka i uputa o službenim osobama koje se mogu kretati bez propusnice, a Ministarstvo rada i Mirovinskog sustava izdalo je i posebnu Uputu za poslodavce i radnike kod postupanja i provedbe mjera sigurnosti i zaštite zdravlja u okolnostima rizika od zarazne bolesti COVID-19.

Sve gore navedene odluke i upute mogu se otvoriti klikom na odgovarajuću poveznicu ispod ovoga teksta.

Podsjećamo građane Općine Ružić da se od 2. travnja izdaju isključivo e-propusnice.
Zahtjevi za izdavanje zaprimaju se putem sustava e-građani, a građani koju nemaju pristup tom sustavu zahtjev mogu poslati elektronskom poštom ili jednom od aplikacija za mobilne uređaje poput Vibera ili WhatsAppa.
Iznimno i jedino u slučajevima kada građani ni na koji način ne mogu podnijeti zahtjev ili preuzeti propusnicu elektronskim putem, propusnice se mogu preuzeti osobno dolaskom do zgrade Općine Ružić u Gradcu uz prethodnu najavu i dostavu podataka na dolje navedene brojeve telefona/mobitela.
Otisnute propusnice izdaju se svakim danom u vremenu od 8 do 10 sati osim na blagdan Uskrsa i na uskrsni ponedjeljak kada će se e-propusnice izdavati isključivo putem sustava e-građani.

Telefon za građane radnim danom od 07:00 do 15:00 sati: 022/872-811
Telefon za građane od 00:00 do 24:00 sati: 091/4333-587
Email adresa za sve informacije i zahtjeve: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

IZMJENA ODLUKE O ZABRANI NAPUŠTANJA PREBIVALIŠTA

ODLUKA O OTVARANJU TRŽNICA

ODLUKA O RADU TRGOVINA

UPUTA PROPUSNICE ZA POLJOPRIVREDNIKE

UPUTA IZDAVANJE PROPUSNICA

UPUTA ZA POSLODAVCE I RADNIKE