Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, od ponedjeljka 20. travnja se ukidaju propusnice za kretanje unutar Šibensko-kninske županije.
Za kretanje izvan županije i dalje će se izdavati propusnice, ovisno o nadležnosti, sukladno Odluci o uvođenju nužne zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.
Osim Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta, središnji krizni stožer produžio je cijeli niz ranije donesenih odluka o ograničavanju.
Tako je do 4. svibnja produžena primjena Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, Odluke o mjerama sklapanja braka i životnog partnerstva te Odluke o stavljanju izvan funkcije dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta, a do 18. svibnja više odluka koje reguliraju međunarodni putnički i teretni promet te režim prelaska državne granice
Na području Općine Ružić i dalje je evidentirana samo jedna osoba pozitivna na COVID-19 dok su svi njezini bliski kontakti negativni.