Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Načelnik Općine Ružić Ante Pijuk i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisali su 14. 04. 2020. godine Ugovor o najvišem iznosu i intenzitetu potpore kojim je definirano da će Agencija s maksimalnim iznosom od 185.312,50 kuna sufinancirati projekt „Unutarnje uređenje i opremanje društvenog doma/kulturnog centra i Otavicama“.
Riječ je o projektu kojim će se urediti i privesti konačnoj svrsi interijer bivše osnovne škole u Otavicama, inače objekta koji je sagradio i zajednici darovao veliki hrvatski i svjetski kipar Ivan Meštrović.
Projektom je planirano uređenje ulazne lođe, središnje izložbene dvorane, prezentacijske dvorane i mini bara u prizemlju zgrade te kiparsko-slikarske radionice, čajne kuhinje i sobe za goste na katu.
Ukupna vrijednost projekta sukladno troškovniku iznosi 262.805,00 kuna, a ostatak sredstava osiguran je u proračunu Općine Ružić.
Projekt unutarnjeg uređenje i opremanja društvenog doma/kulturnog centra u Otavicama prijavljen je na LAG natječaj za tip operacije 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje , poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji je raspisala Lokalna akcijska grupa „KRKA“.
Dana 26. ožujka 2020. godine, nakon provedene sveobuhvatne administrativne kontrole, donesena je odluka o dodjeli sredstava, odnosno o sufinanciranju projekta.