Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Usprkos situaciji izazvanoj koronavirusom i ove godine će se u subotu, 01. kolovoza održati 11. po redu koncert ''Ivanu Meštroviću u čast'' koji se već tradicionalno održava u Crkvi Presvetog Otkupitelja – Mauzoleju Ivana Meštrovića. Zbog mjera opreza koncert će biti održan ispred crkve Presvetog Otkupitelja s početkom u 19.30 sati. Na taj način će posjetiteljima biti omogućena distanca na otvorenom prostoru u skladu s naputcima Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Koncert će biti održan u ozračju pijeteta prema žrtvama Covida 19, a sastavljen je od poznatih skladbi hrvatskih i inozemnih skladatelja. Već tradicionalno uvodno će se čuti Lukačićeve ''Sacrae Cantiones'' koje ove godine pune 400. godina od tiskanja u Veneciji 1620. godine, na programu će se naći i Albinonijev ''Adagio'' u popularnoj vokalnoj verziji, Gershwinov ''Summertime'', Tijardovićeva arija iz ''Male Floramy'', ''Santa Lucia'', ''Caruso'' i druge popularne pjesme.
Skladbe će interpretirati članovi Glazbenog ansambl HTD i gosti, predvođeni poznatim hrvatskim tenorom Hridom Matićem te sopranisticom HNK Zagreb Martinom Klarić, vokalne soliste će na klaviru pratiti maestro Gaj Matić Marović.
Koncert ''Ivanu Meštroviću u čast'' svojom posebnošću pobuđuje pažnju, te svake godine poprima sve veći značaj. Muzeji Ivana Meštrovića i Općina Ružić prepoznali su vrijednost ove manifestacije koja slavi umjetnost i svake se godine prisjeća velikog Ivana Meštrovića i njegovog grandioznog djela, događaje se održava usred prekrasnog Petrova polja gdje je naš slavni umjetnik pronašao počivalište. Koncert će biti održavan pod pokroviteljstvom Muzeja Ivana Meštrovića u organizaciji Općine Ružić uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a u realizaciji Hrvatsko-talijanskog društva iz Zagreba.
Radujemo se Vašem dolasku!

Plakat za print