Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Vlasnici stambenih prostora, zainteresirani za ustupanje istih izbjeglicama iz Ukrajine na privremeno korištenje, mogu se javiti u Jedinstveni upravni odjel Općine Ružić, tel.: 022/872-811; mob.: 098/445-977; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnim dolaskom u prostorije Općine Ružić u Gradcu na adresi Put kroz Gradac 25. 
Tamo će dobiti sve potrebne informacije te preuzeti potrebne obrasce, nakon čega će Stožer civilne zaštite Općine Ružić provesti nadzor ponuđenih stambenih prostora te ponuditelju izdati Potvrdu o nadzoru stambene jedinice.

Ispunjeni Obrazac s pripadajućom dokumentacijom dostavlja se Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a: poštom na adresu Nehajska 5, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za prijavu ponude potrebno je ispuniti Obrazac za prijavu, uz koji treba priložiti:
- dokaz o vlasništvu stambene jedinice: izvadak iz zemljišne knjige (original ili e-izvadak) ili izvadak iz Knjige položenih ugovora (za nekretnine koje nisu provedene kroz ZK odjel), a ako se radi o više suvlasnika na nekretninu izjavu drugog/ih suvlasnika za sklapanje ugovora o ustupanju stambene jedinice
- potvrdu stožera jedinice lokalne samouprave da stambena jedinica ispunjava uvjete iz ponude.

Poziv se odnosi na:
- vlasnike stambenih jedinica koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice,
- vlasnike stambenih jedinica koji su po načelu solidarnosti već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje.

Ustupanje stambene jedinice na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine suglasno će se utvrditi sklapanjem ugovora između Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite i vlasnika stambene jedinice. Ugovorni odnos počinje od dana potpisivanja ugovora.

Smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine u stambene jedinice (u slučaju da se ne nalaze u stambenoj jedinici) obavljat će mjesno nadležne službe civilne zaštite.
Obrazac za prijavu i potvrda stožera jedinice lokalne samouprave su sastavni dio Javnog poziva.

Svi potrebni obrasci dostupi su na poveznicama ispod ovoga teksta za digitalno preuzimanje, a tiskani obrasci mogu se preuzeti u prostorijama Općine Ružić svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 14:00 sati.

OBRAZAC ZA PRIJAVU

POTVRDA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE